September 4-7 Dutch - Books By Ani

Welkom bij de september boekendoos!

Wat kun je verwachten bij dit thema?

 

Het thema van deze maand is Black History Month & ontdekkingen. In het buitenland maar ook in Nederland wordt er steeds meer aandacht besteed aan het thema Black History Month en het valt goed samen met het thema van de Kinderboekenweek 2020 ‘het ontdekken van werelden van vroeger’.

Het boek dat jullie thuis ontvangen speelt zich af in de jaren 1900 waardoor de meegeleverde activiteiten leuke gesprekken stimuleren en helpen bij het ontdekken hoe dingen vroeger gingen in vergelijking met hoe dingen nu gaan.

 

Het boek gaat expliciet over onderwerpen als racisme en het streven naar sociale rechtvaardigheid. Het is mogelijk dat er (nog) niet bij jullie thuis met kinderen hierover wordt gesproken, maar wij willen jullie vrijblijvend enkele tips meegeven om de onderwerpen uit het boek bespreekbaar(der) te maken. 

 

Hoe praat je met je kind over racisme en discriminatie

Anti-racistisch opvoeden

Hoe praat je over racisme met jouw kinderen

 

We hebben onwijs veel genoten van het hele voorbereidingsproces van jullie boekendozen en we hopen dat jullie er net zoveel van zullen gaan genieten!

 

Belangrijke mededeling: Ondanks dat we zorgvuldig onderzoek doen naar de websites die wij met jullie delen, zijn we ons ervan bewust dat online informatie regelmatig kan veranderen. We zijn dus geen vertegenwoordigers van informatie die buiten onze website wordt gevonden over dit onderwerp.
Wij staan wel hoe dan ook klaar voor vragen over de boekendoos, informatie uit de bovenstaande links of andere vragen :-).